Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 24 jul 2018 / 04:55 uur

Landelijke hittegolf op komst: 30 tot 37 graden

Van het warme weer kunnen we in Nederland al tijden genieten en dat lijkt nog even zo te blijven. Sterker nog, het wordt alleen maar warmer. Er is namelijk een landelijke hittegolf op komst.

Voor een landelijke hittegolf moet het in De Bilt vijf opeenvolgende dagen minstens 25 graden zijn geweest, waarvan drie minstens 30 graden. In De Bilt is het al sinds 15 juli warmer dan 25 graden, maar het kwik steeg nooit boven de 30 graden. De hoogste temperatuur in die periode werd maandag gemeten: 29,7 graden, zo schrijft Weeronline.

34 graden

Maar het gaat nog warmer worden en dat betekent dat we vanaf donderdag waarschijnlijk officieel van een landelijke hittegolf kunnen spreken. Met verwachte temperaturen van 31 tot 32 graden op dinsdag en woensdag en 33 tot 34 graden op donderdag is de hittegolf donderdag waarschijnlijk een feit.

Er is al op verschillende plekken sprake van een lokale hittegolf. In Twente al sinds zaterdag en maandag kwamen daar Arcen (Noord-Limburg), Gilze-Rijen (nabij Tilburg) en Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen). Dinsdag zullen verschillende zuidelijke en oostelijke plaatsen volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Landelijke hittegolf op komst: 30 tot 37 graden
Sluiten