Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jul 2018 / 10:24 uur

Jongen (6) in coma door zwembadfilter

Een 6-jarig jongetje uit het Vlaamse Sint-Antonius vecht momenteel voor zijn leven in een Portugees ziekenhuis. Op de laatste dag van zijn vakantie kwam Vic met zijn arm vast te zitten in een zwembadfilter, waarna het ruim een kwartier duurde voordat hij bevrijd kon worden.

Nieuwsgierig

Volgens zijn vader, Michael Wanzeele, is de hersenschade groot. Tegenover de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws verklaarde hij: „Zijn toestand is niet goed, maar wel stabiel. Daar trekken we ons aan op: hij is niet verslechterd. Elke dag dat we hem bij ons hebben, is een dag gewonnen.”

Maandag23 juli: Deze morgen om 6u lokale tijd (7u Belgie) is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei…

Gepostet von Michael Wanzeele am Dienstag, 17. Juli 2018

Het ongeluk gebeurde toen Vic naar de bodem van het zwembad dook, en daar uit nieuwsgierigheid zijn arm in een gat stak. Dat bleek het zwembadfilter te zijn, waar hij tot aan zijn elleboog in werd vastgezogen.

Brandweer

Pogingen van zijn moeder, een bevriend stel, en een brandweerman om Vic los te rukken mochten niet baten. Uiteindelijk kon Vic bevrijd worden nadat de brandweer de deur van het tuinhuisje inbeukte en het apparaat uitgezet kon worden.

„Het allerbelangrijkste is dat we ons kind kunnen houden. Hoe we ons leven moeten aanpassen aan eventuele permanente schade, zien we later wel” aldus Wanzeele.

De komende dagen moet duidelijk worden of Vics hersenen permanent beschadigd zijn door het tragische ongeval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jongen (6) in coma door zwembadfilter
Sluiten