Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Inbreker zit vast in escape room en belt politie

De eerste associatie die velen bij een escape room hebben, is waarschijnlijk ‘ontsnappen’. Dat is immers de hele bedoeling van deze ‘puzzelkamers’. Een niet al te slimme inbreker faalde hierin: wanhopig belde hij de politie, omdat hij zichzelf had opgesloten in een escape room.

Het gebeurde bij het Amerikaanse NW Escape Experience in Washington. De eigenaars Tamara Betrand en haar vriend Rob, werden om 5 uur ‘s morgens lokale tijd gebeld door de sheriff. Ze vermoedden uiteraard het ergste, maar bij aankomst bleek het incident vooral heel komisch. „Toen konden we alleen maar lachen”, vertelt Tamara aan CBS News.

Foutje

De man stal toen hij in de escape room zat drie decorstukken van de escape room die weinig waard waren: een nepbiertje, een kapotte telefoon en een afstandsbediening. Daarna ging de inbreker even zitten in om van een burrito te genieten. Maar toen hij weer weg wilde gaan, realiseerde hij opeens dat hij een foutje had gemaakt.

„Wij denken dat hij vergeten was hoe hij binnen is gekomen", zegt Tamara. Omdat hij geen andere uitweg wist belde hij angstig met het Amerikaanse alarmnummer. De inbreker dacht nóg een slimme manoeuvre uit te halen door een verkeerd adres door te geven, maar de politie kon zien dat het belletje van de escape room kwam.

Achteringang

De inbreker wist uiteindelijk toch uit de escape room via de achteringang te ontsnappen. Maar werd niet veel later ‘opgevangen’ door een grote groep politieagenten. Hij is gearresteerd en moet zich voor de rechter verantwoorden.

De eigenaars zijn er relatief goed vanaf gekomen: er is weinig schade, de werknemers zijn niet in gevaar geweest en binnen een paar uur kon de zaak weer open. Toch is het koppel wel geschrokken: „Het is een best zenuwslopend om op de beveiligingsbanden te horen hoe de kluisjes de grond raken en hoe hij zichzelf toegang verschaft in ons pand." De twee hebben een alarmsysteem geïnstalleerd om inbraken voortaan te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Inbreker zit vast in escape room en belt politie
Sluiten