Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 jul 2018 / 16:40 uur

Honderden Belgen vast in snikhete trein zonder airco

Het is zo’n beetje het allerlaatste dat je wil met dit warme weer: vastzitten in een trein zonder airco. Voor 200 tot 300 Belgische treinreizigers was dit vrijdagmiddag echter de bittere realiteit. Met buitentemperaturen die net als bij ons boven de 35 graden uitkomen, zaten de passagiers vast in een snikhete intercity. En dat een uur lang.

Bloedheet

Een defecte bovenleiding was de oorzaak van de vertraging, dit gebeurde ter hoogte van Diegem in de provincie Vlaams-Brabant. Het heeft ongeveer een uur geduurd voor ze konden worden geëvacueerd. Meerdere mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze bevangen werden door de hitte, weet het Nieuwsblad.

Door het zeer hete weer ontstond er kortsluiting in de bovenleiding van het spoor. De trein kon niet verder rijden en de passagiers moesten wachten tot ze geëvacueerd konden worden. In het voertuig zaten honderden reizigers die om begrijpelijke redenen absoluut niet blij waren met deze situatie, sommigen van hen lieten hun ongenoegen blijken op sociale media.

Er werd wel water verstrekt, maar dit kon niet voorkomen dat sommigen onwel werden. Uiteindelijk werd er besloten om de passagiers te voet uit de trein te begeleiden en hen over te brengen naar een hotel in de buurt. Volgens een woordvoerder van de Belgische spoorlijnen konden zij vanaf hier hun reis met een bus vervolgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden Belgen vast in snikhete trein zonder airco
Sluiten