Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 11 jul 2018 / 11:30 uur

Het wordt weer flink heet de komende dagen

Het zomerse weer houdt voorlopig nog wel even aan. Tot in ieder geval het einde van volgende week kunnen we hoge temperaturen en veel zon verwachten. In de rest van deze week zijn er nog wel wat stapelwolken, maar in het weekend is er weer volop zon. Temperaturen tot wel dertig graden worden verwacht.

Neerslagtekort

De komende week is het goed vertoeven in Nederland met veel zon en hoge temperaturen. Pas aan het einde van volgende week is er weer kans op een bui, en die kan dan ook fiks zijn. Echt wisselvallig wordt het niet. Deze weersverwachtig is goed nieuws voor de zonaanbidders, maar slecht nieuws voor de natuur. Er valt namelijk te weinig neerslag en daarmee wordt het neerslagtekort alleen maar groter. De droogte is voor gewassen van boeren en dieren in de natuur een groot probleem. In de Veluwe wordt daarom sinds kort het water in de poelen bijgevuld door boeren uit de omgeving zodat de dieren die er leven kunnen drinken.

Hittegolf

De afgelopen dagen waren dan wel bewolkt en er viel her en der wat regen, het is lang niet genoeg om de droogteperiode op te vangen. Tot dusver is onze zomer namelijk al behoorlijk warm en droog. Toch wordt er nog niet gesproken van een hittegolf, zoals je wellicht zou verwachten met zo veel warme en droge dagen. In Nederland spreken we officieel van een hittegolf als het bij het KNMI in De Bilt tenminste vijf dagen lang elke dag 25 graden of warmer is. Daarnaast moet het in die vijf dagen op zeker drie dagen 30 graden zijn. We spreken dan van tropische dagen, en die hebben we opvallend genoeg nog niet vaak gemeten dit jaar.

Er worden tot het einde van deze maand nog hoge temperaturen voorspeld. Pas begin augustus lijkt wat koeler weer onze kant op te komen. Dat betekent dat we nog een warme maand voor de boeg hebben. Ook in het buitenland is het weer bijzonder goed, en dat is natuurlijk wel erg lekker voor je welverdiende vakantie.

Voor nu

Vandaag kan er in het oosten nog een bui vallen maar de temperatuur is met zo’n 23 graden erg aangenaam. Morgen wordt het weer warmer, zo’n 25 tot 28 graden, en blijft het in het grootste deel van het land droog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het wordt weer flink heet de komende dagen
Sluiten