Metro
Metro Nieuws 10 jul 2018 / 05:11 uur

Geredde grotjongens maken het goed

De acht jongens die al gered zijn uit de grotten in Thailand, maken het naar omstandigheden goed. Dat bevestigen de autoriteiten.

Aansterken in ziekenhuis

De jongens verblijven momenteel in het ziekenhuis, waar ze onderzocht worden en aansterken. Ze blijven daar nog minstens een week. Uit onderzoek blijkt dat ze mogelijk infecties hebben opgelopen, maar verder zijn de jongens gezond.

De families van de jongens zijn langs geweest, maar moesten achter glas blijven en hebben de jongens dus nog niet in hun armen kunnen sluiten.

Laatste reddingsdag

Dinsdag is de reddingsactie hervat. Het plan is om dan de laatste vier jongens en de voetbalcoach te redden, eventueel is er uitloop naar woensdag. Als alles goed gaat worden ze alle vijf tegelijk naar buiten gebracht.

Geredde grotjongens maken het goed
De Thaise marine filmde de jongens in de grot / ANP

Zondag werden de eerste vier jongens uit de grot gehaald. Zij waren het sterkste en gaven de ‘zwakkere’ jongens tijd om aan te sterken en zich voor te bereiden op de tocht naar buiten. Maandag werden nog vier jongens de grot uit gehaald.

Negentig duikers

In totaal werkt een team van negentig nationale en internationale duikers aan de reddingsactie mee, meldt de BBC. Zij begeleiden de jongens tijdens de moeilijke tocht naar buiten.

Geredde grotjongens maken het goed
De Thaise marine filmde de jongens in de grot / ANP

De jongens zaten sinds 23 juni samen met hun coach vast in een grottenstelsel in Thailand. Ze bevonden zich in een grot, toen het water na hevige regenval plots begon te stijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geredde grotjongens maken het goed
Sluiten