Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 5 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem in België

Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem in buurland België: bijna de helft (46 procent) voelt zich wat dat betreft niet lekker in zijn of haar vel.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek van verzekeraar NN en universiteit UGent over de impact van sociale relaties op het bruto nationaal geluk van de Belgen.

Verkiezingen

Vooral bij de jongvolwassenen tussen 20 en 34 jaar (54,5 procent) en bij de 35- tot 50-jarigen (53 procent) is eenzaamheid een probleem. De onderzoekers roepen de nationale partijvoorzitters op om van het bestrijden van eenzaamheid en het werken aan kwalitatieve relaties een prioriteit te maken bij de verkiezingen in oktober.

De resultaten komen uit een representatieve steekproef van 1600 Belgen. Volgens de onderzoekers voelen mensen die zich verbinden aan een vereniging of een club, vrijwilligerswerk doen of maandelijks deelnemen aan culturele activiteiten, zich gelukkiger.

Sociale en culturele activiteiten

Gelukseconoom Lieven Annemans: „Investeer in sociale en culturele activiteiten waar mensen samen komen en moedig vrijwilligerswerk aan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.