Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jul 2018 / 14:10 uur

30 juli wordt drukste dag van het jaar op Schiphol

Ga jij deze zomer lekker ver weg op vakantie? Lekker met het vliegtuig naar een zonnige bestemming? Dan hopen we voor jou dat je niet moet vliegen op 30 juli vanaf Schiphol. Die maandag wordt waarschijnlijk de drukste dag van het jaar op de luchthaven.

Meer passagiers

In totaal vliegen deze zomer (7 juli t/m 2 september) zo’n 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol en dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van de zomervakantie 2017.

Gemiddeld komen er vanaf zaterdag, als de vakantie in het zuiden van het land begint, dagelijks zo’n 220.000 mensen op Schiphol. Maandag 30 juli is dus de drukste dag van het jaar met naar verwachting 233.000 passagiers.

Extra personeel

Schiphol treft zoals gebruikelijk extra maatregelen om de drukte in goede banen ter leiden. Zo is er onder meer 20 procent meer personeel aan het werk en zorgen speciale teams ervoor dat de passagiersstromen ordentelijk verlopen.

Desondanks moeten passagiers rekening houden met langere wachttijden. Schiphol raadt mensen aan op tijd te komen en de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij te volgen. Ook raadt de luchthaven reizigers aan zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat.

Amerika

Populaire bestemming dit jaar is de Verenigde Staten, waar wekelijks bijna 75.000 mensen naartoe reizen. Dat is ruim 10 procent meer dan vorige zomer. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk een geliefde bestemming, maar ook de gebruikelijke zomerse trekpleisters als Spanje, Italië en Griekenland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
30 juli wordt drukste dag van het jaar op Schiphol
Sluiten