Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 14 jul 2018 / 17:50 uur

28 gewonden bij stierenrennen door straten Pamplona

Een traditie van het jaarlijkse San Fermin Festival in de Spaanse Pamplona is het stierenrennen. Duizenden mensen laten zich dan vrijwillig door de straten van de stad achtervolgen door een groep wilde stieren.

Dit is niet geheel zonder gevaar. Net zo traditioneel als de achtervolging zelf, is het feit dat er elk jaar mensen gewond raken. En dit jaar staat de teller na de slotdag op 28.

Rennen met stieren

Tomas Belzunegui, een woordvoerder van het plaatselijke ziekenhuis meldt dat er zaterdag zes mensen schaafwonden opliepen nadat ze vertrapt waren. Een man had echt pech en werd door een stier aan de hoorns meegesleept nadat zijn sjaal verstrikt raakte. Hij is afgevoerd op een brancard. Twee anderen moesten zich laten behandelen nadat hun lijf kennis had gemaakt met de hoorn van een woest rund.

De deelnemers moeten een parcours afleggen van 850 meter door de smalle bochtige pittoreske straatjes van de stad. Aan de kant staan een gigantische menigte joelend toe te kijken hoe de achtervolging plaatsvindt.

Het festival is erg populair in Spanje en duurt een week. Miljoenen mensen komen tijdens San Fermin naar Pamplona. Wanneer je liever niet door een stier gespietst wil worden is er tevens de mogelijkheid om te genieten van eten, muziek en (alcoholische) drankjes.

Het stierenrennen is niet zonder gevaar ©Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
28 gewonden bij stierenrennen door straten Pamplona
Sluiten