Metro
Metro Nieuws 21 jun 2018 / 15:24 uur

‘Vaar met migrantenschip door naar Nederland’

Migrantenschepen mogen niet aanmeren in Italiaanse havens. De Italiaanse vicepremier Salvini waarschuwde hier donderdag opnieuw voor. Hij zei dat de schepen in plaats daarvan maar moeten aanmeren in het land onder wiens vlag ze varen. „Bijvoorbeeld Nederland.”

Kustwacht

In een sessie van Facebook Live zei Salvini eerder vandaag de handelswijze van een schip van de Duitse hulporganisatie Mission Lifeline niet te begrijpen. Het schip, varend onder een Nederlandse vlag, met 224 migranten aan boord, zou door die organisatie uit het water zijn gehaald, terwijl bekend was dat de Libische kustwacht onderweg was.

„Als het Nederlandse schepen zijn en ze hebben de Nederlandse vlag, neem dan je hele vracht mensen naar Nederland, Gibraltar, het Verenigd Koninkrijk, Spanje of Frankrijk. Wat je maar wil. Neem de lange route maar” aldus de minister.

Niet geregistreerd

De NOS meldt dat het schip volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid niet in Nederland is geregistreerd. Hoewel het schip wel vaart met een Nederlandse vlag, is het hier niet ingeschreven in het kadaster. Waar het schip wel geregistreerd staat, is vooralsnog onbekend.

Aanstaande zondag zal er in Brussel een minitop plaatsvinden waar gepraat zal worden over de migratieproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vaar met migrantenschip door naar Nederland’
Sluiten