Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Pas op voor virus via Facebook Messenger

Het is opletten geblazen voor Facebook Messengergebruikers. Er gaat een virus rond op de berichtenapplicatie van Facebook. Gebruikers ontvangen een link met twee verbaasde emoticons en daarachter hun naam, en dan een link naar YouTube. Wie op de link klikt, loopt het risico om gehackt te worden.

Schadelijke software

Het lijkt allemaal heel onschuldig: je ontvangt de YouTube-link van iemand uit je contactenlijst en klikt erop omdat je er niet verder over nadenkt. Als je klikt op de link, kun je schadelijke software binnenhalen.

Het virus gaat al sinds eind vorig jaar rond op Messenger, en nog steeds regent het op Facebook klachten van mensen die op de link klikken en vervolgens een virus op hun laptop of smartphone krijgen. Waar het virus vandaan komt is nog niet duidelijk.

Plugins verwijderen

Herken je dit verhaal en heb je zelf ook op de link geklikt? Open dan je browser en controleer of er plugins zijn geïnstalleerd die je zelf niet herkent. Als dat het geval is, verwijder deze plugins dan direct. Verander ook meteen je wachtwoord op Facebook en zorg dat je het bericht met de link verwijdert. Mogelijk heb je het bericht zelf ook naar vrienden verstuurd, dus waarschuw hen ook even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pas op voor virus via Facebook Messenger
Sluiten