Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 9 jun 2018

Jonge strandganger (20) reanimeert man, met succes

De politie van Almere is terecht trots op een jonge man (20) die een heldendaad heeft verricht. De jongen reanimeerde met succes een strandbezoeker. En dat levert hem, naast een groot aantal karmapunten en veel lof, misschien ook nog iets anders op.

Op de Facebookpagina laat de politie van Almere-Stad weten wat er is voorgevallen. „Je bent 20 jaar en bent aan het chillen op het strand. Opeens zie je dat een man uit het water wordt getrokken en dat hij zichtbaar onwel is.”

Geslaagde reanimatie

De jongen twijfelde geen moment en schoot de man te hulp, schrijft de politie. „Je reanimeert de man en plots begint hij water te spugen. Geslaagde reanimatie!”

Een hele bijzondere daad, want zoals de politie schrijft: „Verschillende mensen staan er omheen en doen waarschijnlijk een stapje terug, waar jij hem juist vooruit zet.”

Nieuwe baan?

Dat is volgens het team een grote pluim waard. De knul is een goed mens, en heeft eigenschappen die de politie zoekt in nieuwe collegae.

„Inmiddels hebben wij de vader van deze jongen gesproken en in plaats van een bloemetje (wat moet een jongen van 20 met bloemen) krijgt hij een uitnodiging om eens een dienst naast ons in de auto te komen zitten. Misschien wel een begin van wat moois!”, sluit de politie af. Wij zijn benieuwd!

Je bent 20 jaar en bent aan het chillen op het strand. Opeens zie je dat een man uit het water wordt getrokken en dat…

Gepostet von Politie Almere Stad-Haven am Freitag, 8. Juni 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jonge strandganger (20) reanimeert man, met succes
Sluiten