Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 9 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Konijnenfluisteraar worden? België geeft je subsidie

Misschien ben je werkloos, houd je van konijnen, ben je toe aan iets anders, of wil je weleens een ander land ontdekken. Wat je reden ook is: in België krijg je via een speciale portefeuille een subsidie om konijnengedragstherapeut te worden. Winning?!

De subsidies zijn bedoeld voor bedrijven en ondernemers om hun personeel bij te scholen. En daarmee kan je ook hypnosetherapeut of Ayurveda-specialist worden.

2.700 euro

Maar wil je liever probleemkonijnen en hun baasjes begeleiden en ‘het probleem oplossen’, dan kan je als inwoner van België de opleiding van zo’n 2700 vergoed krijgen volgens Het Nieuwsblad.

Van de mogelijkheid tot vergoeding vanuit de zogenaamde kmo-portefeuille wordt dan ook gretig gebruik gemaakt volgens de eigenaar van het bedrijf van de konijnengedragstherapeut.

Bunny GIF - Find & Share on GIPHY

Vraagtekens werkzaamheid

Of zo’n omscholingsopleiding als konijnenfluisteraar wel echt zoden aan de dijk zet, wordt betwijfeld door meerdere parlementsleden. „In totaal zijn 1900 bedrijven erkend die opleidingen mogen aanbieden die Vlaamse subsidies krijgen. Er staan enkele dienstverleners op die lijst waarbij vraagtekens geplaatst kunnen worden”, aldus parlementslid Peter van Rompuy.

Helikopterlesje

Ook werden er in het afgelopen kwartaal 101 ondernemers op het matje geroepen. Zij hadden via de portefeuille helikopterlessen gevolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.