Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 28 jun 2018 / 16:28 uur

Gezocht: heldhaftige chauffeur die leven vrouw redde

Arnoud Proos is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur die donderdagochtend de weg heeft geblokkeerd en daarna een vrouw in veiligheid heeft gebracht. Proos noemt de onbekende man een ‘held’.

Snelweg

Proos, die wethouder is voor de SGP in Barendrecht, was getuige van een ongeval op de A12 op donderdag. Rond 10.00 uur kwamen daar twee auto’s met elkaar in botsing. Een van hen wist de vluchtstrook te bereiken, maar de andere auto kwam midden op de snelweg tot stilstand. Het verkeer raasde eromheen.

Enorm gevaarlijk natuurlijk, maar Proos zag daarna dat een vrachtwagenchauffeur ingreep. „Jij blokkeerde de boel, stapte uit, kalmeerde haar en duwde haar auto in veiligheid", schrijft hij op Twitter. „Top!"

Te gevaarlijk

Tegenover het AD vertelt Proos dat het simpelweg te gevaarlijk was om naar de identiteit van de vrachtwagenbestuurder te vragen. „Omdat ik daar niet langer kon blijven staan, ben ik doorgereden. Helaas weet ik niet wie de man is.”

Proos erkent dat de kans klein is dat hij de man nog vindt. Toch wil de het proberen, zodat hij hem nog persoonlijk kan bedanken: „Dan breng ik hem, of het bedrijf, een bos bloemen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gezocht: heldhaftige chauffeur die leven vrouw redde
Sluiten