Metro
Metro Nieuws 16 jun 2018 / 18:32 uur

120 teckels bij hondenfokkerij in beslag genomen

Bij een hondenfokkerij in Woerden zijn 120 teckels in beslag genomen. De honden waren verwaarloosd. Ze zijn door de politie in veiligheid gebracht.

Dat meldt RTV Utrecht. Het gaat volgens de regionale omroep om de fokkerijen ‘Wie Anders’ en ‘Van de Vliegende Kiep’. Deze fokkerijen zijn al eerder aan bod geweest in het tv-programma Opgelicht!. Daarin kwam onder meer naar voren dat de fokkerijen teckels met angsten, ziektes en gestoord gedrag verkopen.

Verwaarloosd

De situatie was er sinds die tijd niet veel beter op geworden, blijkt uit de verklaring van een politiewoordvoerder. „De dieren waren verwaarloosd, het waren er meer dan toegestaan en ze zouden op een niet toegestane manier vervoerd worden. Ook hadden de fokkers geen vergunning."

De politie hield niemand aan, omdat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit al onderzoek doet naar het voorval. „We hebben een aantal verdachten in beeld. We hopen dat de NVWA het onderzoek zo afrond dat we deze personen kunnen aanhouden", aldus de politiewoordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
120 teckels bij hondenfokkerij in beslag genomen
Sluiten