Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Zwitserse Lidl gaat cannabis in de schappen leggen

Supermarktketen Lidl staat al bekend om het aanbieden van opvallende producten (we noemen een cocktailijsje of opblaasbare jacuzzi) maar overtreft ditmaal toch wel alles wat je denkt te kunnen verwachten: in Zwitserland gaat het bedrijf namelijk cannabis verkopen. Jep, dat hoor je goed.

Lidlprijsjes

The Guardian meldt dat de cannabis lokaal gekweekt zal gaan worden op duurzame wijze. Het product moet een alternatief worden voor het roken van tabak en gaat uiteraard voor een bijbehorend Lidl-prijsje over de toonbank: je koopt 1,5 gram voor 15 euro. Je vindt de pakjes cannabis naast de sigaretten.

Lekker relaxen

Wie denkt totaal stoned de Lidl uit te kunnen wandelen heeft het wel bij het verkeerde eind: het product bevat maar een beperkte hoeveelheid THC, en juist veel cannabidol, dat vooral een ontspannende werking zou hebben. Dat is ook waarom de keten het aan gaat bieden: ze willen klanten laten genieten van het relaxte en ontstekingsremmende effect.

Wet in Zwitserland

Lidl maakt hierbij slim gebruik van een wet die Zwitserland in 2011 heeft aangenomen. Het is sindsdien voor volwassenen legaal om cannabis met minder dan één procent THC te kopen. Tetrahydrocannibol (THC) is het gedeelte van de plant dat zorgt voor psychische verandering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.