Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 11 mei 2018 / 09:10 uur

Zwanen de nek omgedraaid in Haags Zuiderpark

In het Zuiderpark in Den Haag is de afgelopen weken een dierenbeul, of zijn dierenbeulen, actief geweest. Meerdere zwanen werden dood aangetroffen: hun nek was omgedraaid. Ook zijn er zwaneneieren in een nest vertrapt.

Dat meldt de politie. Uit voorzorg heeft ze de overige nesten afgezet met een hekwerk, en worden de broedplaatsen goed gecontroleerd.

Veilig en leefbaar

‘Geen Zwanenmeer’, zo begon de Facebookpost van Politie Zuiderpark, die zich samen met onder andere de handhavers en boswachters van de gemeente inzet om het Zuiderpark ‘veilig en leefbaar te houden voor mens en dier’.

De politie roept in de post mensen op om het te melden als zij verdacht gedrag zien in het park.

Geen ZwanenmeerSamen met onder andere de handhavers en boswachters van de gemeente Den Haag zetten wij ons in om het…

Gepostet von Politie Zuiderpark am Donnerstag, 10. Mai 2018

Woede en ongeloof

Op de Facebookpost werd vol ongeloof en woede gereageerd op het nieuws van de gedode zwanen door de ‘zwaar gestoorde daders’.

Er is ook kritiek op de handhaving in het ‘het meest gebruikte maar tegenwoordig misbruikte’ park, aldus enkele Facebookgebruikers. Er zou te weinig en niet hard genoeg worden ingegrepen en daarmee had het noodlottige incident door een dierenbeul voorkomen kunnen worden. Ook zouden er camera’s in het park opgehangen moeten worden.

‘Genoeg te handhaven’

Iemand anders zegt dat ,,als ieder weldenkend mens een beetje mee oplet en de handhavers nu eens niet in de auto rondrijden maar rondlopen”, er genoeg te handhaven is in ,,ons mooie Zuiderpark. Als ik, als dagelijkse wandelaar, al genoeg zie, kan ik me niet voorstellen dat de handhavers dit alles niet zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwanen de nek omgedraaid in Haags Zuiderpark
Sluiten