Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2018 / 18:40 uur

Weer een warm meirecord gebroken!

Het regent weerrecords deze meimaand! Maandag werd de warmste 28 mei ooit gemeten, met een temperatuur van maar liefst 29,7 graden. Volgens Weeronline stamt het vorige record uit 1944. Toen werd het op 28 mei 28,4 graden.

Afgelopen zaterdag op zondagnacht behaalden we al het record van de warmste meinacht sinds 1901. Het werd toen niet kouder dan 18,3 graden. Het meirecord van de nacht stond op 16,9 graden en dat dateert van zes jaar geleden.

Tropisch weer op komst

Gemiddeld wordt in De Bilt pas op 4 juli voor het eerst 30 graden of meer gemeten, aldus Weeronline. Dan spreken we in Nederland van tropisch weer. Tropisch warm was het maandag dus nog niet, maar het zat er niet ver vanaf. Dinsdag voorziet het weerbureau wel tropische temperaturen en het wordt drukkend warm. Het zuiden van het land kan weer te maken krijgen met zware onweersbuien en wateroverlast.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer een warm meirecord gebroken!
Sluiten