Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Voetbalclub verandert naam in Beitar Trump Jerusalem

De Amerikaanse ambassade in Israel verhuist maandag officieel van Tel Aviv naar Jeruzalem. Om dit heugelijke feit te vieren heeft voetbalclub Beitar Jerusalem zijn naam in Beitar Trump Jerusalem veranderd. Om zo de Amerikaanse president te eren.

Eerbetoon

Op de Facebookpagina van de voetbalclub valt te lezen dat Jeruzalem zeventig jaar heeft moeten wachten op internationale erkenning. „Met het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar de stad wordt Jeruzalem nu de eeuwige hoofdstad van Israel.”

https://www.facebook.com/BeitarFcJerusalem/posts/699124623591425

In het bericht wordt tevens stilgestaan bij het feit dat Donald Trump moed en ware liefde heeft getoond voor het Israëlische volk en hun hoofdstad. En hoewel niet bekend is of de naamswijziging permanent is, is wel duidelijk dat het een eerbetoon is aan president Trump.

Obstakel

Volgens nu.nl staat de voetbalclub Beitar bekend om zijn racistische supporters en zou het de enige voetbalclub in de Israëlische competitie zijn die nog nooit een Arabische speler heeft aangenomen.

De stad Jeruzalem wordt door zowel joden, moslims en christenen als heilig beschouwd. Het wordt daarom gezien als belangrijkste obstakel voor de vrede tussen de Israëliërs en Palestijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.