Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Verdachte: ‘Lugubere dood was een ongeluk’

De 38-jarige Zwollenaar die in februari tien dagen vermist was, is door ‘een ongeluk’ omgekomen. Dat heeft de 40-jarige verdachte Mark de G. verklaard. Hij wordt verdacht van doodslag en het daarna in stukken hakken van het lichaam.

Dat bleek donderdag uit de eerste pro-formazitting in deze moordzaak. De G. vertelde de politie dat het latere slachtoffer een pistool in zijn woning vond. Bij een worsteling ging het af. Het slachtoffer werd onder meer in zijn hoofd geraakt.

Plastic zakken

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hakte de verdachte het lichaam van het slachtoffer vervolgens in stukken en stopte het in plastic zakken. Hij verborg het in de kruipruimte van zijn huis. Daar is het stoffelijk overschot op 17 februari teruggevonden. Ook zou hij delen van het lijk in brand gestoken hebben.

De politie kwam op het spoor van de verdachte omdat de familie van de vermiste man zijn verhaal niet geloofde. De G. zei het slachtoffer thuis te hebben afgezet. Uit beelden van bewakingscamera’s bleek al dat dit niet kon kloppen.

Geen onbekende

De G., die donderdag in zijn cel was gebleven, is geen onbekende van de politie. Hij stond eerder terecht voor hennepteelt en rijden onder invloed. De zaak is donderdag aangehouden omdat het onderzoek nog loopt. In juli is een nieuwe zitting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.