Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 mei 2018 / 14:00 uur

Trump zegt meeting met Kim Jung-Un op 12 juni af

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die op 12 juni zou worden worden gehouden in Singapore, afgezegd. Dat heeft hij hem in een brief laten weten. Trump vind het topoverleg op dit moment niet opportuun gezien de recente vijandige uitlatingen van Kim. Hij zegt te hopen dat de meeting, waarnaar hij had uitgezien, op een ander moment wel kan doorgaan.

Eerder deze week werd bekend dat Trump twijfelde of de langverwachte ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgende maand wel door zou gaan. „Het kan zijn dat het niet op 12 juni lukt. Als het niet gebeurt, zal het misschien later gebeuren”, verklaarde hij dinsdag.

Plotseling afzeggen

Trump uitte zijn twijfel tijdens een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in het Witte Huis. Noord-Korea zaaide eerder twijfel over het doorgaan van de top door een overleg vorige week met de zuiderburen plotseling af te zeggen. De reden daarvoor zouden gezamenlijke militairen oefeningen zijn van de VS en Zuid-Korea.

Moon verklaarde dat hij er op vertrouwt dat Trump er een succesvolle top van zal maken en dat de oorlog tussen beide Korea’s tot een einde komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump zegt meeting met Kim Jung-Un op 12 juni af
Sluiten