Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 30 mei 2018 / 20:24 uur

Tierende terrorbuurman (78) moet cel in na wangedrag

Schelden, slaan met wandelstokken, halfnaakt en luidkeels ‘Don’t Cry for Me Argentina’ zingen: het hield niet over met de humeurige bewoner van een ouderenflat in het Engelse Carlisle.

Zijn gedrag dreef de flatgenoten tot waanzin en ook de rechter had er na talloze berispingen genoeg van: de 78-jarige Peter Robinson-Graham werd veroordeeld tot viereneenhalve maand cel.

De zaak werd door de bewoners van de wooninstantie aan het licht gebracht. Een van de bewoners van de flat, Sarah Jameson, werd helemaal gek van haar onderbuurman. Elke ochtend werden haar man en zij wakker gemaakt door het lawaai van de buurman.

Muren en radiatoren

„Vaak sloeg hij met wat klonk als een wandelstok tegen de muren en de radiatoren, wat een enorm lawaai maakte. Hierna begon hij met zingen en schreeuwen uit de deur en de ramen, waarna hij met de deuren sloeg.”

Dagelijkse kwelling

„Mijn man en ik zijn nu allebei 80 jaar oud”, vervolgt de dame aan Metro UK. „We zijn hiernaartoe verhuisd na ons pensioen om een rustig leven te leiden, en te genieten van ons appartement. We hadden niet verwacht dat we vanaf 2011 dagelijkse kwellingen en geluidsoverlast moesten gaan ervaren.”

(Half)open badjas

Een andere bewoner van de flat, beschreef in de rechtszaal hoe de terrorbuur elke ochtend in de gemeenschappelijke tuin stond, luid schreeuwend en zingend. „Hij draagt altijd een badjas, helemaal of half open, exposing himself. Dat is onacceptabel en we zouden dit niet elke dag moeten hoeven zien.”

De bewoners zullen worden verlost van de overlast bezorgende buurman: na de gevangenisstraf zal hij het huis worden uitgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tierende terrorbuurman (78) moet cel in na wangedrag
Sluiten