Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mei 2018 / 08:15 uur

Overboord geslagen visser overleeft uur lang in zee

Een 21-jarige opvarende van een viskotter die op de Noordzee overboord was geslagen, is na een grote zoekactie op de Noordzee teruggevonden. De man dreef een uur lang in het water op ruim 160 kilometer ten noordwesten van Den Helder.

Bij de reddingsactie werden twee helikopters van de Kustwacht en reddingsboten van de KNRM uit Terschelling en Den Helder ingezet. Andere schepen in de omgeving kregen ook de oproep om uit te kijken naar de drenkeling.

Noodoproep

De kotter deed om 02.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag een noodoproep toen was gebleken dat de visser niet meer aan boord was. Na ruim een uur werd de man door de bemanning van een andere viskotter gevonden. Hij was onderkoeld maar aanspreekbaar. Het slachtoffer is rond 06.30 met een helikopter naar het ziekenhuis in Den Helder gebracht.

Volgens de Kustwacht is het bijzonder dat de man uit het water is gered. ,,We moesten zoeken in het holst van de nacht. Op sommige plekken op zee was er minder dan 50 meter zicht. Hij heeft echt een engeltje op zijn schouder gehad," zegt een woordvoerder aan de NOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overboord geslagen visser overleeft uur lang in zee
Sluiten