Metro
Metro Nieuws 23 mei 2018 / 13:12 uur

Ook in hoger beroep 15 maanden voor truckchauffeur

De man die in Haaksbergen tijdens een event met zijn monstertruck het publiek inreed, Mario D., heeft ook in hoger beroep 15 maanden cel opgelegd gekregen. Bovendien mag hij vijf jaar lang niet zijn beroep als stuntman beoefenen.

Bij de dramatische gebeurtenis in 2014 kwamen een oude vrouw, een man van 50 en een kind van 5 om het leven. Meer dan 23 mensen raakten zwaargewond. Bij de stunt had de chauffeur van de 4000 kilo wegende truck over zes autowrakken moeten rijden. In plaats daarvan ging de man rechtdoor het publiek in.

Niet zijn schuld

De monstertruckchauffeur had het hoger beroep aangespannen omdat hij vond dat het ernstige ongeval niet zijn schuld was, maar het gevolg van een ‘technisch mankement.’

Bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Foto: ANP

Onvoorzichtig en nalatig

Het technisch onderzoek wees uit dat de 53-jarige Mario D. niet of amper heeft geremd. Ook had hij zijn voertuig niet onder controle. Al in het eerdere vonnis van het hof werd geconcludeerd dat de bestuurder ‘onvoorzichtig en nalatig was en zich als professional bewust was van de risico’s toen hij richting het publiek reed’. Dat heeft de rechter in het hoger beroep overgenomen.

De bestuurder en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de uitspraak. Mario D. heeft spijt van het drama, vertelde hij in 2016.

Geldboete

De Stichting Sterevenementen, die het event organiseerde, wordt ook verantwoordelijk geacht voor de doden en gewonden. De risico’s voor het publiek zijn niet genoeg beperkt. Net als in de eerste eis werd gesteld, krijgt de stichting een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook in hoger beroep 15 maanden voor truckchauffeur
Sluiten