Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 mei 2018 / 12:29 uur

Mysterieus dier spoelt aan op Welsh strand

Mensen op het strand van het Welshe dorpje Rhossili deden deze week een bijzondere ontdekking. Het skelet van een onbekend dier is namelijk aangespoeld en dat trekt een hoop bekijks.

Geen krokodil

Het dier is ruim anderhalve meter lang en voor zijn hoofd en kaaklijn zijn enorm. Wat voor beest het precies is, is onduidelijk. Het lijkt op een krokodilachtige, maar dat is het zeker niet zegt Dan Forman tegenover de BBC.

De ecologisch onderzoeker van de Universiteit van Swansea zegt. „Wanneer je er een eerste blik op werpt, denk dat het een krokodil is, maar dat is het zeker niet. Op basis van de kaaklijn zou je zeggen dat het een dolfijn- of walvisachtige."

Bruinvissen

Beth Janetta was de eerste die op het enorme karkas stuitte, toen ze met haar honden een rondje op het strand liep. Ze schakelde de hulp van boswachter Mark Hipkin in, hij dacht dat het een bruinvis was.

„Er spoelen wel vaker bruinvissen aan", verklaart Hipkin. „Soms ook dolfijnen, zeehonden en soms zelfs schapen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mysterieus dier spoelt aan op Welsh strand
Sluiten