Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Micha zoekt op Facebook gulle gever babykleertjes

Het is niet niks om voor het eerst vader of moeder te worden. Je leven verandert in bijna elk opzicht: natuurlijk vooral ten goede, maar het kan ook weleens lastig zijn. Dan is het extra fijn als je mensen om je heen hebt die meedenken en helpen.

Helemaal als het dan ook nog eens een vreemde is, zo merkte Micha Privé. Hij was aan het winkelen om spullen te kopen voor zijn zes weken oude zoontje Joe, maar kwam geld tekort bij de kassa. Een barmhartige Samaritaan stond erop het resterende bedrag neer te leggen.

Geld tekort

Tegen Editie NL vertelt de nieuwe vader dat hij een cadeaubon had, maar elf euro tekort kwam. Zijn portemonnee lag in de auto. „Toen ik tegen de caissière zei dat ik hem ging halen, hield de persoon achter mij me tegen. Hij wilde per se betalen.”

De gulle gever stond erop, zo vertelt Micha, ook omdat het zijn eerste kindje was. Tot grote dank van de jonge vader, die hem dat tientallen keren vertelde.

Springkussen

„Nu wil ik deze (waarschijnlijk Surinaamse) man die aan het shoppen was voor zijn derde kind heel graag bedanken met een springkussen voor een dag naar keuze. Ik ben dus naar hem op zoek”, zegt Micha in de Facebookpost die hij maakte over het leuke voorval. „Wie goed doet, goed ontmoet”, zo voegt hij er geheel terecht aan toe.

https://www.facebook.com/priveetje/posts/1941022295972183

Hij hoopt dat iemand de man herkent, zodat hij in contact met hem kan komen. „Zijn actie heeft zoveel goedgemaakt. Je gaat meteen een stuk vrolijker door het leven en de vermoeidheid en stress die bij zo’n kleintje komen kijken vergeet je direct."

Iemand een tip voor Micha?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.