Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Nachtelijke dieven jatten gazon van jong gezin

Stel je voor: rustige zondagmorgen. Kopje koffie, even wakker worden, uit het raam staren… Om dan tot de ontdekking te komen dat je voortuin is leeggeroofd.

Het overkwam de Engelse Sue Scorer uit Livingston. Haar volledige lap kunstgras was gejat door dieven ’s nachts.

Hele moeite

En daar hadden de dieven in kwestie best wat werk voor over gehad. Ze hadden onder andere het hek om de tuin en de trampoline en ander speelgoed verplaatst, om de grasmat te kunnen verwijderen.

De vier- en achtjarige zoontjes van Sue (30) zijn ontzettend verdrietig door de diefstal. De grasmat was sinds ze hem vier jaar geleden voor 3000 pond kocht, van groot belang voor de kinderen. Het deed onder andere dienst als voetbalveldje voor de jongens.

Sue Scorer thought she was still dreaming on Sunday when she discovered her front garden had been taken overnight.

Gepostet von HeraldScotland am Mittwoch, 9. Mai 2018

In shock

,,Ik dacht dat ik nog droomde. Ik was in shock en kon het niet geloven”, vertelt moeder Scorer aan Metro UK. ,,Het moet wel gepland zijn. Het kan niet zo zijn dat iemand er gewoon langsliep en besloot om het mee te nemen.”

De grasdieven lieten het niet bij het stuk groen van Sue: ook bij de buren ontbrak er die zondagochtend een stuk van de tuin. De dieven vonden dat blijkbaar minder goed, want een deel ervan werd later teruggevonden in een bosje. Wel werden de jatters gespot op camera van de buren: naar het schijnt een drietal, met capuchons op. Sue hoopt dat de politie iets kan met de beelden en hoopt dat er tips komen uit de buurt.

Moeder Sue plaatste een verhaal over het voorval op Facebook, waarna ze honderden sympathieke steunbetuigingen kreeg. Waaronder een aanbod van een tuinier om het gras te vervangen en het hek te maken, voor niets. Kunnen de jongens snel weer voetballen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nachtelijke dieven jatten gazon van jong gezin
Sluiten