Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 24 mei 2018 / 10:05 uur

Man scheidt na 15 minuten dankzij eisen schoonvader

Deze kan misschien wel in het rijtje kortste huwelijken ooit: een bruidegom scheidde al na 15 minuten van zijn vrouw, omdat hij zich beledigd voelde over de bruidsschat die de vader vroeg voor zijn dochter.

Ongeduldig

De man stemde er aanvankelijk mee in om zijn schoonvader 100.000 Dubai Dirham te geven (zo’n 23.000 euro) voor de bruiloft in Dubai. Maar de schoonvader werd ongeduldig en wilde het geld zo snel mogelijk hebben.

En dat terwijl de bruidegom de helft van het geld al aan zijn kersverse schoonpaps had gegeven. De rest zou hij overhandigen zodra ze met de groep het gerechtsgebouw hadden verlaten.

Niet akkoord

Daar ging de vader niet mee akkoord: hij wilde het geld direct zodra de bruid had getekend, ook al had de bruidegom de enorme hoeveelheid cash niet bij zich. Hoewel de bruidegom voorstelde dat hij slechts vijf minuten nodig had om naar de auto te lopen (die buiten geparkeerd stond) om het restbedrag op te halen, was dat geen optie voor de vader.

De bruidegom moest het geld direct overhandigen en anders een vriend of familielid sturen die het geld zou halen, terwijl hij binnen bij zijn schoonvader bleef. De bruidegom voelde zich beledigd en vernederd door de vader en zijn eisen en blies het huwelijk, na vijftien minuten echtgenoot te zijn geweest, weer af.

Secondenwerk

Scheiden in slechts 15 minuten lijkt extreem, maar het was niet het kortste huwelijk in de geschiedenis van het emiraat. Zo was er in 2012 een huwelijk dat slechts enkele seconden heeft geduurd. Na het trouwen liep de bruidegom linea recta naar het echtscheidingsgerecht omdat de vader van de bruid eiste dat zijn dochter haar baan mocht behouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Man scheidt na 15 minuten dankzij eisen schoonvader
Sluiten