Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 mei 2018 / 14:38 uur

Kinderopvang Jolie: geen striptease maar jolige grap

Kinderdagverblijf Jolie in Utrecht distantieert zich nadrukkelijk van de aantijging dat de organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan een striptease. Volgens directeur Hanny Reuser hebben medewerkers in februari met een collega die wat aandacht nodig had, een jolige grap uitgehaald. De GGD sprak eerder van „grensoverschrijdend gedrag".

Verjaardag

De collega werd op haar verjaardag met haar kleren aan op een tafel gelegd. Ze werd bedekt met een laagje folie waarop een „toefje slagroom" werd gespoten. Een mannelijke medewerker („een sociaal voelend mens") trok zijn shirt uit, draaide dit driemaal boven zijn hoofd en danste om de tafel. „Dit alles heeft een minuut geduurd”, aldus Reuser. Van seksuele opwinding was geen sprake. Er is geen slagroom gelikt.

De veiligheid van de kinderen was geen moment in gevaar en zij konden door de dichte deuren niets van het kortstondige feestje meekrijgen, zegt Reuser, maar een tweede keer zal zoiets niet meer plaatsvinden.

Steun

Reuser krijgt donderdag steun van vele ouders. Kinderen komen knuffels brengen. Ouders bellen huilend op. Vrijdag komen basisscholen uit de buurt langs voor een steuntje in de rug.

Omwille van de ouders die Jolie in een handtekeningenactie steunen, heeft de organisatie bezwaar aangetekend tegen het rapport van de GGD. Die procedure loopt nog. Het kinderdagverblijf, dat de zorg heeft voor vijfhonderd kinderen, stapt naar de bestuursrechter als het geen gelijk krijgt. Een schadevergoeding kan dan onderdeel van de eis zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderopvang Jolie: geen striptease maar jolige grap
Sluiten