Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 20 mei 2018 / 11:19 uur

Isabelle overleefde de schietpartij in Texas

Tien doden en extreem veel gewonden tijdens de schietpartij in de Texaanse school Santa Fe. „Het was de langste dag van mijn leven”, beschrijft Deedra Van Ness op Facebook. Haar 15-jarige dochter Isabelle ging vrijdag naar school waar ze getuige was van de schietpartij. Isabelle verschuilde zich in een kast en overleefde het bloedbad. Haar moeder deelt Isabelle haar verhaal op Facebook.

„Ik zette Isabelle rond zeven uur af, zei dat ik van haar hield en wenste haar een leuke dag”. Eenmaal thuisgekomen werd Deebra gebeld door haar dochter. Ze fluisterde dat ze zich verborgen hield in een kast op school en dat er een schutter rondliep. Deebra hoorde op de achtergrond schoten, en smeekte haar dochter om aan de lijn te blijven. Maar het telefoontje werd kort daarna verbroken.

De moeder reed naar school, waar ze verlossend nieuws kreeg: Isabelle was veilig uit de school gekomen.

Het moment met de schutter

Het eerste schot klonk tijdens het eerste lesuur van de dag. Meteen daarna viel de schutter het klaslokaal van Isabelle binnen. Hij vuurde één kogel en raakte een jongen. Isabelle verstopte zich achter verschillende objecten. Uiteindelijk is ze naar een voorraadkast gerend, waar ze zich samen met anderen verborgen hield.

Niet geheel veilig, de schutter opende het vuur namelijk ook op kastdeuren. Twee van de acht kinderen in de kast werden geraakt en stierven meteen. De schutter verplaatste zich toen door de gangen van de school.

De schutter kwam even later terug het klaslokaal in. Hij zei: „Zijn jullie dood?” Ondertussen gingen er veel mobiele telefoons af. „Denk je dat het voor jou is? Willen jullie opnemen?” Hij vuurde nog meer kogels af richting de kast.

De politie arriveerde vijf tot tien minuten later in het klaslokaal. Isabelle heeft zich ondertussen een halfuur tussen haar dode klasgenoten in het klaslokaal bevonden. De schutter gaf zich over en Isabelle werd door de politie bevrijd.

Verhaal op Facebook

Van Ness heeft het verhaal op Facebook gezet, om anderen de ernst van de situatie te doen inzien.

Gepostet von Deedra Van Ness am Samstag, 19. Mai 2018

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Isabelle overleefde de schietpartij in Texas
Sluiten