Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 3 mei 2018 / 16:44 uur

Giftige spin klimt uit bananendoos in supermarkt

Of je nu (doods)bang bent voor spinnen of niet, het moet geen pretje zijn om ineens opgeschrikt te worden door een enorme giftige spin als je in de supermarkt bent.

De schrik zat er dan ook flink in toen er in een supermarkt in het Zuid-Duitse Esslingen een exemplaar van bijna tien centimeter opdook. Het beest klom uit een bananendoos uit Ecuador en bezorgde daarmee een medewerker enkele angstige seconden toen hij op haar arm kroop. Ieks!

Winkel werd ontruimd

Omdat het beestje (of zeg maar beest) daarna de poten nam en de winkel in snelde, werd die door de leiding snel ontruimd. Volgens lokale media werd de spin uiteindelijk opgespoord door een team van experts, die na het voorval werd opgetrommeld. De spin werd gedood.

Het zou gaan om een kamspin, die ook wel de treffende naam bananenspin krijgt. Het is een flink giftig dier, maar niet dodelijk voor mensen.

Na een paar uur werd de winkel weer geopend. Of de bananendozen sindsdien nog zijn aangeraakt, is niet bekend. Maar we kunnen ons voorstellen dat de betreffende supermarktmedewerker nooit meer even achteloos de bananen bijvult…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Giftige spin klimt uit bananendoos in supermarkt
Sluiten