Metro
Metro Nieuws 28 mei 2018 / 07:45 uur

Bejaarde Belg (86) wil zelfgebouwd huis niet uit

Wanneer je een huis zelf gebouwd hebt, kan het moeilijk zijn om daar afscheid van te nemen; dat bewijst een bejaard Belgisch koppel maar al te goed. Louis Lingier (86) en zijn vrouw moeten hun huis verlaten voor de bouw van nieuwe kustappartementen, maar weigeren weg te gaan van hun vertrouwde plekje.

Geen interesse in geld

Het stel woont in het Belgische plaatsje Bredene, waar ze al 56 jaar in hetzelfde huis doorbrengen. Louis heeft het huis destijds zelf gebouwd en wil juist daarom niet weg van de plek: hij verklaart zijn oude dag er door te willen brengen. De projectontwikkelaar biedt het koppel een hoop geld aan om het huis wél af te mogen breken, maar ‘geld zou ze niet interesseren’, meldt het Belgische VTM. Louis vraagt zich af wat hij op zijn leeftijd nog met een miljoen zou moeten.

Opvallend aanzicht

Het feit dat het koppel nog in het huis woont, levert een opvallend aanzicht op: hun woning staat nu tegen een gigantische betonnen muur, 22 appartementen in aanbouw om precies te zijn. Wat Louis van het gebouw vindt? Nou, absoluut niet mooi, al heeft het wel één voordeel: als de wind uit het noorden komt, is het nu warmer bij hem. En zo is het maar net!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bejaarde Belg (86) wil zelfgebouwd huis niet uit
Sluiten