Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Acht doden bij schietpartij op Amerikaanse school’

Een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school heeft aan minimaal acht mensen het leven gekost. Dat zeggen bronnen binnen de autoriteiten tegen Amerikaanse media.  Een verdachte is aangehouden. Volgens de politie is de schietpartij ten einde.

Er vielen zeker acht doden op de school in Sante Fe (Texas), bericht de lokale zender KHOU11 op basis van bronnen. De autoriteiten gaven eerder al aan dat sprake is van meerdere gewonden.

Rugzakken doorzicht

Een getuige zei dat de schutter een klaslokaal binnenliep en het vuur opende. Op videobeelden is te zien hoe agenten de rugzakken doorzoeken van scholieren die de school verlaten. Een veertienjarige scholier zei tegen CNN dat ze met haar klasgenoten was geëvacueerd. De jongeren stonden al buiten toen ze dachten schoten te horen en wegrenden.

Een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Galveston meldt patiënten uit de school op te nemen. Een woordvoerder van de instelling trad niet in detail over het aantal slachtoffers.

Explosieven

De politie zou bij het ontruimen van de school explosieven hebben gevonden, maar hierdoor zijn er geen gewonden gevallen. Wel is iedereen in de buurt gewaarschuwd voor verdachte pakketjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.