Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Aanhoudingen bij protest tegen haan in mand

Zes demonstranten zijn op Schiermonnikoog door de politie aangehouden tijdens een protest tegen een Pinkstertraditie waarbij een haan drie dagen lang wordt opgesloten in een mand op een 18 meter hoge mast. De demonstranten probeerden zich vast te ketenen aan de paal, maar dat mislukte.

Volgens de politie werden de zes opgepakt omdat ze zich op het terrein bevonden waar de paal met de haan staat. Om veiligheidsredenen is het terrein afgezet met hekken en mag niemand het betreden. De zes zijn verhoord en krijgen een boete.

Een einde aan de traditie?

Dierenorganisaties pleitten eerder deze maand voor een einde aan de traditie op Schiermonnikoog. De traditie is onderdeel van het jaarlijkse Kallemooifeest op het Waddeneiland. De dierenactivisten spreken van dierenmishandeling en hebben daarvan aangifte gedaan.

„Het past niet meer in deze tijd om een dier voor een traditie zo te misbruiken. Bovendien is het ook geheel onnodig, er zijn voldoende alternatieven om dit feest zonder dierenleed op een leuke manier door te laten gaan", vinden de organisaties.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.