Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 apr 2018 / 11:20 uur

Tikkie, Takkie & Tokkie worden over 6 weken geslacht

Ongeveer tweehonderd mensen in de provincie Noord-Brabant ontvingen drie weken geleden een ‘doe-het-zelfkippakket‘. In dit pakket zaten bevruchte eieren, een kleine broedmachine en een scherp slachtmes. Het is de bedoeling dat deze ‘doe-het-zelf-kippen’ door de deelnemers zelf geslacht worden.

De eerste eieren zijn dit weekend uitgekomen. De vogels zullen over zes weken, wanneer ze genoeg vlees bevatten, worden verwerkt voor menselijke consumptie, meldt Omroep Brabant

‘Niet aan de boom’

Er kwamen drie kuikens uit de eieren van Astrid Willems. Na bijna drie weken in de broedmachine gezeten te hebben, kwamen de eieren vorige week donderdag in beweging en enkele dagen later kwamen de jonge kipjes uit hun ei. De Brabantse studente heeft ze Tikkie, Takkie en Tokkie genoemd.

Het doel van het ‘doe-het-zelfkippakket’, is mensen bewuster maken van de herkomst van kippenvlees. Willems, student op de Hoge Agrarische School, ging in op dit aanbod. Normaal gesproken gaat zij naar de supermarkt, maar nu wil ze zelf ervaren hoe het proces in elkaar zit dat er aan het kipfilet of de hotwing vooraf gaat. Over zes weken worden de beestjes geslacht; ‘kipfilet groeit niet aan de boom’, zo vertelt ze aan de Brabantse omroep.

Willems heeft zich voorgenomen om zich niet te veel aan Tikkie, Takkie en Tokkie te gaan binden. Ze denkt dat het haar wel gaat lukken om met het mes een einde aan hun leven te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tikkie, Takkie & Tokkie worden over 6 weken geslacht
Sluiten