Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Rapster (9) vloekt en gooit met geld op Instagram

Internetsensaties lijken anno 2018 niet alleen vaker voor te komen maar ook steeds jonger te worden: zo is de nieuwste Instagrammer, die in no time viral ging, de 9-jarige ‘Lil Tay’. Ze rapt, is (behoorlijk) grof gebekt, zwaait met geld én heeft bijna een miljoen volgers. Wie is dit meisje?

Mysterieuze verschijning

Wie Lil Tay precíes is, heeft nog niemand kunnen achterhalen: op haar Instagrampagina lezen we nergens iets over familie, afkomst, of hoe ze überhaupt aan al dat geld komt. Uit haar kiekjes kunnen we echter wel opmaken dat ze bevriend is met ‘Chief Keef’, een bekende Amerikaanse rapper en muziekproducent.

Daarnaast beweert ze een auto hebben (terwijl ze niet kan rijden), bezit ze allerlei kledingstukken en accessoires van designmerken Gucci en Louis Vuitton en maakte ze op muziekfestival Coachella ruzie met Danielle Bregoli (je weet wel, die van ‘Cash me ousside, how bow dah).

https://www.instagram.com/p/BfZj_dGnacb/

Vloekend het leven door

De teksten onder de Instagramposts van de 9-jarige zijn in de strekking van: We dragen kleding gelijk aan je moeders huur” en Drie jaar geleden leefde ik in een achterbuurt in Atlanta, zo blut als wat, maar je kan je dromen bereiken als je hard werkt.” De reacties onder haar berichten zijn niet mals: zo vragen velen zich af waar haar ouders in dit verhaal zijn en waarom ze zoveel vloekt.

Beweegredenen

Lil Tay heeft ook een kanaal op Youtube met maar liefst 67.808 abonnees. Op Youtube wordt door andere gebruikers flink gespeculeerd over haar beweegredenen. Zo beweert Youtuber ‘Exodus’ dat hij vrijwel zeker weet dat ze door haar moeder gedwongen wordt om dit soort beeldmateriaal op te nemen, zodat de familie uiteindelijk meer geld ontvangt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.