D. van Aken
D. van Aken Nieuws 19 apr 2018 / 12:50 uur

Tegenstanders Oostvaardersplassen krijgen boetes

Verschillende actievoerders die tegen het beleid zijn in de Oostvaardersplassen hebben een boete gekregen. Het gaat niet alleen om mensen die naar het natuurgebied zijn afgereisd om te protesteren, maar de straffen zijn ook uitgedeeld aan mensen die zich hebben uitgelaten social media.

Bedreiging

Acht mensen hebben een boete gekregen wegens bedreiging, belediging of smaad via social media. Het OM verwijt hen dat ze hun ,,agressie richten op mensen met een publieke taak”. De boetes lopen op tot 600 euro.

Drie mensen kregen vergelijkbare boetes voor het vernielen van een slot, verzet tegen aanhouding en het schoppen van een agent. Enkele actievoerders moeten ook een schadevergoeding betalen. Een minderjarige is doorverwezen naar Bureau Halt. Het OM heeft de straffen opgelegd zonder tussenkomst van de rechter.

Bijvoeren

De dood van 3000 grote grazers in het natuurreservaat riep afgelopen weken grote publieke verontwaardiging op. Enkele zaken van actievoerders tegen de dood van de grazers lopen nog.

Er is veel kritiek over hoe in de Oostvaardersplassen wordt omgegaan met de herten, konikpaarden en heckrunderen. In de winter gaan er veel dieren dood omdat ze niet mogen worden bijgevoerd. Vanwege de onrust besloot de provincie Flevoland om toch bij te voeren.

Tegenstanders van het beleid hielden demonstraties bij het reservaat, onder meer met een langzaamaanactie op de A6. En ze probeerden zelf dieren bij te voeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tegenstanders Oostvaardersplassen krijgen boetes
Sluiten