Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 apr 2018 / 14:00 uur

‘Spanken’ loopt uit de hand: man krijgt 7 jaar cel

Een ‘erotische date’ liep voor een tachtigjarige man uit Den Bosch tragisch af: in plaats van tikjes ontving hij vijftien klappen tegen zijn hoofd en werd hij meerdere keren in zijn rug gestoken. Omdat de man had kunnen overlijden, is zijn date (49) veroordeeld tot zeven jaar celstraf.

Poging tot doodslag

De 49-jarige man uit Heerhugowaard werd schuldig bevonden aan poging tot doodslag. De dader ging tussen 2014 en 2017 regelmatig langs bij de Bosschenaar om hem te ‘spanken’ met een houten lat, wat 31 mei ook had moeten gebeuren. De 80-jarige Brabander werd geblinddoekt, zijn enkels werden aan elkaar gebonden en zijn armen werden vastgebonden aan haken aan het plafond. De situatie liep daarna ernstig uit de hand: de bejaarde man liep letsel op aan een rugwervel, rib en zijn milt. Daarnaast had hij onderhuidse bloedingen en was hij gewond aan zijn hoofd. Het stopwoord had de dader moeten stoppen, maar daar gaf de dader geen gehoor aan. Hij liet vervolgens zijn slachtoffer vastgebonden achter.

Acht jaar cel

De officier van justitie had acht jaar celstraf geëist. De verdachte had gezegd dat hij werd aangevallen door het slachtoffer en dat hij zich wilde verdedigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Spanken’ loopt uit de hand: man krijgt 7 jaar cel
Sluiten