Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Ouders binden man vast die seks wil met dochter (13)

Twee ouders die een man vastbonden waarvan ze vermoedden dat hij seks zou proberen te gaan hebben met hun minderjarige dochter, kunnen bestraft worden voor deze actie.

De ouders uit de Canadese provincie Brits-Columbia lieten de 28-jarige man vorige week donderdag ‘in de val lopen’ en zonden dat live uit via een Facebookvideo.

Het meisje ontmaagden

In de video is te zien dat de man is vastgebonden met een soort tiewraps, en op zijn buik op de grond ligt. Zijn handen zijn op zijn rug vastgebonden. De moeder vertelt in de video dat hij naar hun huis kwam om hun dertienjarige dochter te ontmoeten en seks met haar te hebben. „Hij wilde haar eerste zijn’, vertelt de moeder.

„We hebben hem op de grond gekregen, hem vastgebonden en de politie gebeld”, vervolgt de vrouw, onder begeleiding van een hoop ‘f*cks’. Volgens Metro UK vond het stel een hoop expliciete Instagramberichtjes die de man, een bekende van het stel, van het zou hebben gestuurd naar hun dochter. Hij kende het meisje al vanaf haar derde.

‘Politie deed niets’

Toen het koppel na de ‘verontrustende’ berichten zes weken geleden naar de politie stapte, werd hen verteld de man te blokkeren op Instagram. Dat vond het koppel niet genoeg, waarop ze besloten het heft maar in eigen handen te nemen. „Waarom komt de politie niet om te helpen dit roofdier te vangen, dat naar mijn huis is gekomen?”, roept de moeder uit in de video. „Ik ben zo blij dat ik mijn dochters telefoon had en een berichtje zag dat ze niet had gewist.”

De politie ontkent in het medium dat ze niets deed aan de zaak: ze waren juist begonnen aan een onderzoek naar de man wegens ‘kinderlokken’, nadat de moeder bij de politie aan de bel had getrokken. „De politie had haar op het hart gedrukt het heft niet in eigen handen te nemen, en geen ontmoeting plaats te laten vinden, omdat er al onderzoek werd gedaan naar de zaak”, vertelt een woordvoerder.

Naar ziekenhuis gebracht

In de videobeelden is te zien hoe de man wordt meegenomen door de politie. Later werd bekend dat hij niet werd gearresteerd, maar naar het ziekenhuis werd gebracht.

Nu hangt de ouders een straf boven het hoofd, wegens het toebrengen van lichamelijk letsel en gedwongen opsluiting. Dat is het waard, zegt de moeder: „Als we opgepakt worden, heb ik nog steeds het gevoel dat we het juiste hebben gedaan.” De stiefvader voegt daaraan toe dat hij de eventuele straf belachelijk vindt. „Zou een man niet in staat moeten zijn om zijn eigen familie te beschermen in zijn huis?”

‘Man had nog geluk’

Op social media regent het inmiddels reacties op het verhaal. Veel mensen vinden het een schande dat de ouders een straf boven het hoofd hangt en zeggen dat het justitiële systeem niet deugt – sommigen voegen vinden daarnaast dat de man nog geluk heeft gehad dat hij ‘slechts’ werd vastgebonden. Een enkeling wijst erop dat het toch echt de taak is van de politie om eerst hard bewijs te vinden, voordat iemand gearresteerd kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.