Metro
Metro Nieuws 30 apr 2018 / 05:50 uur

Op zoek naar baangarantie? Ga werken in de bouw

Mocht je nog twijfelen over je beroepskeuze en graag die baangarantie in de pocket hebben, kan je het beste aan de slag in de bouw: die hebben volgens het UWV de klussen voor het uitzoeken. Door het tekort schieten daarbij ook nog eens de lonen omhoog.

Minder uitkeringen

Tienduizenden vacatures zouden open staan volgens het UWV, schrijft de NOS. Daarnaast is het aantal WW-uitkeringen gestaag afgenomen: waar in 2013 nog 62.000 nieuwe WW-gevallen de klok sloegen, wordt dit getal de laatste jaren steeds lager. Vorig jaar waren er 21.000 nieuwe uitkeringen, wat 65 procent minder is dan in 2013.

Bonussen en stijgingen

Het technische uitzendbureau VNOM bevestigt tegenover NOS dat de verdiensten op het moment behoorlijk de pan uitrijzen en dat de wachttijden dan ook flink oplopen. Er zouden op het moment loonstijgingen tot wel 20 procent plaatsvinden en bonussen, zoals een lease-auto, mogelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op zoek naar baangarantie? Ga werken in de bouw
Sluiten