Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 apr 2018 / 17:50 uur

Ontslag hoofdredacteur VICE om ontoelaatbaar gedrag

Hoofdredacteur Casper Sikkema is ontslagen bij online jongerenplatform Vice. Dat heeft algemeen-directeur van Vice Benelux Sjoerd Raaijmakers bevestigd tegenover NRC. De reden van zijn onmiddellijke vertrek is dat Sikkema „ontoelaatbaar gedrag heeft vertoond”.

Vertrouwensbreuk

,,Daardoor is een vertrouwensbreuk ontstaan en hebben wij afscheid genomen", aldus Raaijmakers. Op verdere vragen over de gebeurtenissen en een eventuele aangifte wil Raaijmakers niet ingaan vanwege privacy en juridische redenen.

De hoofdredacteur is per direct ontslagen ©VICE

De 32-jarige in Colombia geboren Sikkema trad twee jaar geleden aan als hoofdredacteur bij Vice Benelux, onderdeel van het internationale mediabedrijf Vice Media. Daarvoor was hij adjunct-hoofdredacteur bij Nieuwe Revu. Hij had de dagelijkse leiding over tien titels, waaronder de nieuwssite, maar ook het op vrouwen gerichte Broadly en Munchies, over eten. Ook televisiezender Viceland hoort bij het mediamerk.

Seks en drugs

De Nederlandse tak van Vice begon in 2006. Het platform, gericht op millennials, staat bekend om een originele, brutale en soms activistische toon. Zo is er een vaste rubriek waarin een sekswerker over haar beroep vertelt, speelt drugs een belangrijke rol in de onderwerpkeuze, is er veel ruimte voor eigenwijze persoonlijke verhalen en worden er veel internationale VICE-artikelen vertaald in het Nederlands.

Artikelen en video’s op de site zijn gratis te bekijken. Het verdienmodel is volledig gebaseerd op advertentie-inkomsten van voornamelijk branded content. Wat de aard is van het ‘ontoelaatbare gedrag’ is dat leidde tot het abrupte ontslag van Sikkema, is niet bekend gemaakt. Sikkema heeft nog niet gereageerd op de beslissing, zijn Twitteraccount is sinds vanmiddag achter eens slotje gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontslag hoofdredacteur VICE om ontoelaatbaar gedrag
Sluiten