Metro
Metro Nieuws 6 apr 2018 / 08:19 uur

In drie uur tijd naar New York met de X-plane

Het duurt nog even, maar de verwachting is dat we over tientallen jaren in slechts drie uur tijd naar New York kunnen vliegen. Het zou het eerste supersonische vliegtuig zijn sinds het verdwijnen van de Concorde in 2003.

Supersnel

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vliegtuigbouwer Lockheed Martin hiertoe de opdracht gegeven. De bedoeling is dat supersnelle vliegtuig in 2035 in drie uur van New York naar Londen vliegt.

Het vliegtuig zal sneller kunnen vliegen dan het geluid, maar als het aan NASA ligt zal dat gepaard gaan zonder ‘sonic boom’, de oorverdovende knal die normaal gesproken klinkt als de geluidsbarrière wordt doorbroken.

Uniek ontwerp

Een woordvoerder van NASA liet aan CNN weten dat dit mogelijk is door het unieke ontwerp van het vliegtuig, waardoor de intensiteit van het geluid zal afnemen.

De verwachting is dat er vanaf 2021 testvluchten kunnen worden gedaan. In eerste instantie over bewoond gebied, om zo te kunnen testen of het geluid afkomstig van de vliegtuigen enigszins acceptabel is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In drie uur tijd naar New York met de X-plane
Sluiten