Metro
Metro Nieuws 29 apr 2018 / 13:34 uur

Great Barrier Reef moet gered worden met 500 miljoen

Het Great Barrier Reef moet behouden en beschermd worden en daarvoor trekt de Australische overheid maar liefst 500 miljoen dollar uit.

Minister van Milieu Josh Frydenberg lichtte zondag in gesprek met ABC News toe dat het gaat om „de grootste investering uit de geschiedenis.”

Een gedeelte van het geld gaat direct naar boeren die daarmee hun landbouwpraktijken moeten aanpassen, vertelde Frydenberg. De overheid hoopt hiermee de enorme hoeveelheden sediment die in het rif terechtkomen terug te brengen.

Doornenkronen

Ook doornenkronen, zeesterren die zich voeden met koraal, moeten hiermee bestreden worden. De zeesterren zijn volgens onderzoek van het Australian Institute of Marine Science verantwoordelijk voor de helft van het verdwenen koraal. Daarnaast moet met het geld het water verbeterd worden en meer onderzoek gefinancierd worden.

„We kijken naar een groot aantal nieuwe initiatieven en worden daarbij geadviseerd door experts, we werken nauw samen met de Great Barrier Reef Marine Park Authority, om zeker te stellen dat het rif de beste kans heeft om in de toekomst te overleven”, vertelde Frydenberg.

Australische economie

Frydenberg is overigens tevens zich ten zeerste van bewust van een andere factor die meespeelt: de opwarming van de aarde.

Frydenberg noemde zondag ook het belang van het redden van het Great Barrier Reef voor de Australiërs. „Het is niet alleen een investering in het rif zelf, maar ook in de banen van Australiërs en onze economie”, aldus Frydenberg. Met het geld worden 64,000 bestaande banen gesteund en worden er nog duizenden meer gecreëerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Great Barrier Reef moet gered worden met 500 miljoen
Sluiten