Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2018 / 08:14 uur

Giftige alcohol doodt 28 mensen in Jakarta

In de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn zeker 28 mensen overleden na het drinken van een zelfgemaakt alcoholisch drankje. Die hadden zij bij een straattentje gekocht.

De politie vertelt dat mensen die het drankje namen eerst klaagden over misselijkheid waarna zij gemiddeld binnen één tot twee dagen overleden. Volgens lokale media heeft de politie inmiddels een man gearresteerd die de giftige drank in omloop zou hebben gebracht.

Dure alcohol

In Indonesië is het zelf brouwen van drank lucratief omdat bier, wijn en sterkere dranken relatief duur zijn. Bij dat brouwen wordt nogal eens methanol gebruikt en dat kan een giftige uitwerking hebben. Politiechef Indra Ja’far vertelde AFP dat de drankmaker zijn giftige alcohol mixte met Coca Cola en energiedrankjes. Hij dacht dat het veilig was, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt in zijn reisadvies voor Indonesië voor het gevaar van lokaal gestookte arak, een rijstwijn aangelengd met methanol. „Drink geen lokaal gestookte arak in Indonesië”, adviseert het departement dat wijst op tientallen doden die al zijn gevallen door de consumptie van lokaal gestookte arak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Giftige alcohol doodt 28 mensen in Jakarta
Sluiten