Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 16 apr 2018

Dotan bekent bedrog: ‘Ik was dom, naïef en onzeker’

Zanger Dotan geeft toe dat hij met nepprofielen heeft geprobeerd om zijn muziek onder de aandacht te brengen. In een video op zijn Facebook-pagina vertelt hij maandag dat dat hij de profielen sinds 2011 heeft aangemaakt en dat hij daar nu spijt van heeft. ,,Ik ben dom, naïef, te ambitieus en onzeker geweest."

Leugens

Ook geeft de zanger toe dat hij afgelopen week, toen hij werd gebeld door een journalist van De Volkskrant die zijn bedrog had ontdekt, heeft gelogen. ,,Ik ben niet eerlijk geweest tegen de journalist van de Volkskrant. Ik was bang, schaamde me en wist niet wat ik moest zeggen. Dat betreur ik nu."

Leukemie

Dotan ontkent het verhaal over de ontmoeting in de parkeergarage met een fan die leed aan leukemie te hebben verzonnen. ,,Daar doe ik afstand van, dat heb ik niet geschreven. Ik neem wel mijn verantwoordelijkheid dat ik het zo lang onder mijn post heb laten staan zonder het te ontkrachten."

Tot slot hoop de zanger van onder anderen de hit Home dat hij het vertrouwen van zijn publiek terug kan winnen. Hij zal daarom al zijn social media-kanalen leeghalen. ,,Het is tijd voor een schone lei."

Nepprofielen

Dotan kwam dit weekend in het nieuws nadat De Volkskrant een artikel publiceerde waarin hij ervan werd verdacht nepprofielen te hebben aangemaakt om zijn online imago op te krikken. De krant ontdekte dat zeker 140 ‘fans’ van de zanger niet echt bestonden en dat er daarvoor profielfoto’s van buitenlanders en zelfs overleden mensen waren gebruikt. Ook bleken verschillende opmerkelijke ontmoetingen met fans waarmee Dotan ook het landelijke nieuws haalde niet waar omdat de betrokken personen niet bleken te bestaan.

De video van Dotan is HIER te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dotan bekent bedrog: ‘Ik was dom, naïef en onzeker’
Sluiten