Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 25 apr 2018 / 19:45 uur

Dividenddebat is in volle gang; Twitter gaat los

Een pittige dag, die waarschijnlijk tot erg laat doorgaat, voor het kabinet. Premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes van Economische Zaken moeten zich tegenover de Tweede Kamer verantwoorden over de memo’s van de dividendbelasting.

De oppositie slijpt de messen, de fractievoorzitters claimen hun spreektijd en de VVD, maar ook de coalitiepartners CDA, D66 en Christenunie, moeten zich verweren.

Wob-verzoek

De premier beweert niet op de hoogte geweest te zijn over het bestaan van de memo’s. Deze memo’s kwamen boven tafel nadat journalisten van Trouw een Wob-verzoek hadden ingediend. De oppositie gelooft niks van de woorden van het kabinet. Zij denken dat de premier en Eric Wiebes, degene die de memo’s geschreven heeft, en het bestaan ervan ontkende, niet de waarheid hebben gesproken.

Een vertrouwensbreuk en een motie van wantrouwen liggen op de loer. Het debat is woensdagavond nog in volle gang en zal waarschijnlijk tot in de late uurtjes doorgaan. Op internet wordt het debat gevolgd door zowel analisten als grappenmakers. Het nieuws over de uitkomst van het debat zal nog even op zich laten wachten, de inhakers en grappige GIF’jes echter niet. Hier zijn er tien!

1. Pixar presents

2. Dividenddebatbingo

3. Geheugentrainer

4. Ludo Wiebes?

5. Memo, where are you?

6. Beduusde blik

7. Watvoor belasting?

8. Grollen van Geert

9. We zitten te eten, Thierry!

10. Remember Halbe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dividenddebat is in volle gang; Twitter gaat los
Sluiten