Metro
Metro Nieuws 8 apr 2018 / 06:36 uur

De doden van aanslag Münster zijn geïdentificeerd

De twee slachtoffers die zaterdag door de aanslag met een kampeerbusje in het Duitse Münster zijn omgekomen, zijn geïdentificeerd. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit de regio Lueneburg in Nedersaksen en een man van 65 uit de regio Borken in Noordrijn-Westfalen. Bij de aanslag raakten ook meer dan twintig mensen zwaargewond waarvan er een aantal in kritieke toestand verkeren.

Onder hen ook twee Nederlanders die gewond zijn geraakt bij de aanslag. Een van hen ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Psychische problemen

De politie en het openbaar ministerie bevestigden dat de bestuurder van de bus zichzelf heeft doodgeschoten. „Volgens de huidige stand van het onderzoek is de bestuurder een 48-jarige man uit Münster", meldde de openbaar aanklager. Wat zijn motief was, blijft nog onduidelijk, maar de Duitse media meldden gister dat de man psychische problemen en geen banden met Jihadisten had.

Volgens Duitse media gaat het om een 48-jarige industrieel-ontwerper. Deze Jens R., die direct na het incident zelfmoord pleegde, zou al enkele zelfmoordpogingen hebben gedaan. Hij kwam oorspronkelijk uit Sauerland en leidde in Münster een teruggetrokken bestaan. Hij woonde op enkele kilometers van het terras.

Vuurwerk en sierwapens

Tijdens het doorzoeken van het voertuig troffen agenten het vuurwapen aan waarmee de dader zichzelf van het leven heeft beroofd, een neppistool en vuurwerk. Het busje werd voorzichtig benaderd omdat verdacht uitziende draden in de auto waren gezien. Explosieven zijn echter niet aangetroffen. Het kampeerbusje waarmee de Duitser de aanslag pleegde, is zondagochtend door de politie weggehaald van de plek van het incident. Het voertuig werd op een bergingsvoertuig geladen en meegenomen.

Het huis van de verdachte is ook doorzocht. Uit voorzorg blies de politie eerst de voordeur op voordat agenten naar binnengingen. In het huis vonden ze een sierwapen aan de muur en nog meer vuurwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De doden van aanslag Münster zijn geïdentificeerd
Sluiten