Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 4 apr 2018 / 05:44 uur

Daklozen krijgen paaslunch van overleden Hawking

Dat Stephen Hawking tijdens zijn leven een held was, dat wisten we al. Maar ook na zijn dood kan de man niet stoppen met goede daden verrichten. Meer dan vijftig daklozen hebben een heerlijke paaslunch gehad op kosten van Hawking.

De professor betaalde voor een eetfestijn voor daklozen, inclusief versieringen en bloemen. Door deze gulle gift konden meer dan vijftig daklozen genieten van een heerlijke maaltijd in de Wesley Methodist Church in Cambridge, de stad waar Hawking woonde.

Briefjes op de tafels maakten de gasten duidelijk dat de lunch een ‘cadeautje van Stephen’ was.

FoodCycle Cambridge, de organisator van de lunch, is ontzettend dankbaar voor dit mooie gebaar. „We zijn de familie Hawking zo dankbaar voor hun gulle donatie, hierdoor konden wij onze gasten gister een extra speciale paasmaaltijd voorschotelen" schrijven zij op Twitter. Ze laten weten samen met de gasten een klein eerbetoon aan Hawking te hebben gehouden voordat ze genoten van het eten.

Hawking overleed op 14 maart op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Cambridge. Vrijwilligster Caroline Lenoury van FoodCycle schrijft op Twitter dat het een emotionele, maar prachtige lunch was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Daklozen krijgen paaslunch van overleden Hawking
Sluiten