Metro
Metro Nieuws 7 apr 2018 / 11:02 uur

Clubhuis No Surrender dicht: 10 arrestaties

Vrijdag vond er een doorzoeking plaats in het clubhuis van motorclub No Surrender in Haarlem. Hierbij zijn tien arrestaties verricht. De burgemeester heeft het gebouw gesloten.

Er was ‘meer dan vermoedelijk’ sprake van harddrugs en verboden wapens in het pand. De tien mannen, in de leeftijd van 17 tot 55, zijn aangehouden omdat ze de Opiumwet zouden hebben overtreden.

Clubhuizen niet toegestaan

Het clubhuis van No Surrender staat op grond van de gemeente en clubhuizen van motorclubs zijn in Haarlem niet toegestaan. Nu is uitgekomen dat er in het pand criminele activiteiten plaatsvinden, wil de gemeente er onmiddellijk een eind aan maken.

Prioriteit politie

De aanpak van motorclubs staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. ‘Outlaw bikers’ zijn regelmatig betrokken bij criminele of ondermijnende activiteiten, stellen ze.

De tien mannen worden zaterdag gehoord.

Clubhuis in Emmen

Ruim een jaar geleden, in januari 2017, werd het clubhuis van No Surrender in Emmen al gesloten vanwege criminele activiteiten. De locoburgemeester Bouke Arends moest toen onderduiken: bij politie en justitie waren signalen binnengekomen dat mensen het op hem gemunt hadden. Ook een officier van justitie moest onderduiken wegens doodsbedreigingen.

Arends vertrok naar het buitenland en kwam na drie weken terug. Een volgende keer zou hij zich ‘niet zomaar opzij laten zetten’, vertelde hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Clubhuis No Surrender dicht: 10 arrestaties
Sluiten