Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 1 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Brace yourself; warm lenteweer is coming

De temperaturen gaan stijgen aankomende week. Sommige voorspellingen gaan zelfs zo ver dat we volgend weekend temperaturen van 20 graden in sommige delen van het land gaan halen. Haha, 1 april zeker? Nee dit is echt.

Na een koele maart en een druilerig Paasweekeinde, dringt de warmte ons land binnen. Dit komt door een zuidenwind die de weg vrijmaakt voor warmere lucht uit Zuid-Europa. Buienradar voorspelt zelfs 23 graden op zaterdag 7 april!

Lekker lenteweer

April doet wat hij wil, is een oude volkswijsheid. Maar de signalen zijn in elk geval positief. De temperaturen tijdens de Paasdagen blijven hangen op een graad of tien. Op dinsdag en woensdag zal het al merkbaar zijn dat het warmer wordt. Dan wordt verwacht dat het kwik de 15 graden zal aantikken. Na een dipje aan het einde van de week, gaat de weg omhoog door. Vooral zaterdag en zondag lijken voor begin april erg warm te worden.

Of de winterjas definitief in de kast kan, is nog lastig te zeggen. April staat bekend als een maand waarin het weer zeer grillig kan zijn, maar het kan natuurlijk geen kwaad om de zonnebril alvast uit de kast te halen! Terrasje iemand?

Zuid-Europese warmte in Nederland volgend weekend? ©Buienradar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.